20. joulukuuta 2015

LAHJAIDEOITA LIIKKUJALLE

Jouluaatto lähestyy ja lahjat ovat ostamatta? Tuttu tunne. Lahjaideointia helpottaakseni mä kokosin muutaman idean liikkujalle, tosin mikseivät samanlaiset lahjat sopisi ihan kelle vain. Toivottavasti näistä ideoista on hyötyä kaikille teille jotka ette ole vielä kaikkia lahjoja ostaneet läheisillenne.

lahjaideoita1. Kirja. Kirjat ovat aina hyvä vaihtoehto pakettiin! Kaikenlaiset ruokakirjat leivonnaisista ja terveellisistä herkuista aina arkiruokiin asti ovat varmasti kokkaamisesta kiinnostuneelle lahjansaajalle mukava yllätys, laihduttamisesta tai hyvinvoinnista kiinnostuneelle kannattaa tsekata ainakin Jutta Gustafsbergin "Jutan Voimakirja", Antti Nurmen ja Petri Litmasen "Toiminnallinen Harjoittelu" ja Mari Valosaaren "Fitness Elämäntavaksi".

2. Foam roller on oikea pelastaja kireille lihaksille. Rullia saa ostettua eri kokoisia ja kovuisia, jos lahjan saaja ei ole koskaan kokeillut rullailua on parempi aloittaa pehmeimmästä ja sileäpintaisesta rullasta. Kokeneemman rullailijan voi yllättää hierontanystyrällisellä "Rumble rollerilla".

3. Urheilukuulokkeet Bluetooth -ominaisuudella. Kukapa nyt tykkäisi kesken lenkin pysähtyä korjaamaan valahtanutta kuuloketta takaisin korvaan tai selvitellä turhia sotkuja johdossa? Urheiluun tarkoitetut nappikuulokkeet pysyvät paremmin korvissa esimerkiksi juoksun aikana ja Bluetoothin avulla musiikin kuunteleminen on helpompaa ja vaivattomampaa.

4. Aasinsiltana edelliseen ideaan Spotify Premium olisi varmasti ihana yllätys, sillä mainokset kappaleiden välissä ärsyttävät etenkin pitkillä lenkeillä tai treeneissä. Premiumin avulla puhelimella pystyy myös kuuntelemaan juuri niitä tiettyjä kappaleita mistä pitää, eikä aina tarvitse kuunnella suosikki salilistaa satunnaistoistolla.

5. Aktiivisuus/sykemittari on oiva apuri treeneissä ja arkiaktiivisuuden mittaamisessa. Aktiivisuusmittari tsemppaa olemaan aktiivisempi mm. ilmoittamalla kun olet istunut liian pitkään paikallasi (huomaa että mittareiden ominaisuudet eroavat malleittain), sykemittarin avulla pystyt taas vaikkapa lenkillä tsekkaamaan sopivan vauhdin pk lenkille.

6. Treenivaatteet, näitähän ei voi olla koskaan liikaa? Yllätä ystäväsi pirteän värisellä treenitopilla joka tsemppaa häntä lähtemään useammin salille.

7. Blenderi. Varsinkin sellaiset blenderit, joista saa heti smoothien mukaan urheilupulloon ovat käteviä kiireiselle, sillä smoothien voi ottaa mukaan kiireessä työmatkalle tai kouluun.

8. Kompressiosukat vilkastuttavat verenkiertoa ja ehkäisevät vammojen syntymistä, joten nämä sukat käyvät lahjaksi kenelle tahansa. Kärsiikö esimerkiksi vanhempasi tai ystäväsi penikkavaivoista? Kompression pitäisi auttaa myös penikoihin. Ja mikä parasta, näitä ihanuuksia löytyy niin monessa ihanassa värissä ja jos sukat eivät miellytä, on vaihtoehtona myös kompressiosäärystimet.

9. Etkö tiedä mitä herkkuja voisit ostaa terveellisiä elämäntapoja noudattavalle ystävälle? Kokeile raakasuklaata ja muita raakaherkkuja.

10. Värikäs treenilaukku pimeisiin talvipäiviin tuo kummasti intoa ja motivaatiota lähteä treenaamaan!

11. Viileitä talvi-iltoja varten hanskat, panta/pipo ja kaulahuivi juoksuun.

12. Jumppamatto ja kahvakuula kotitreenejä varten. Sillon kun on liian kiire lähteä salille mutta tekisi mieli treenata jumppamatto taipuu vaikka minkälaisiin treeneihin joogasta lihaskuntoon ja pelkällä kahvakuulalla saa tehtyä koko kropan tehokkaan treenin kotioloissa.

13. Onko treenaaja hukassa aikatauluttamisen kanssa? Anna hänelle treenikalenteri, johon voi suunnitella tulevaisuuden treenit ja merkitä ylös kehityksen salilla painojen kanssa.

14. Mutta entä jos lahjan saajalla on jo kaikkea? Treenaajan on syytä muistaa säännöllinen lihashuolto, joten hierontalahjakorti ilahduttaa varmasti niin salimimmiä kuin kilpaurheilijaakin. Joulun kiireiden jälkeen on ihana käydä hierontapöydälle ja rentoutua (tai ei-niin-rentoutua paikkojen ollessa jumissa heh).

8 kommenttia

 1. Oi, tosi kivoja juttuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivä että tykkäät ;-)♥

   Poista
 2. Hierontalahjakortti idea tulee varmasti käyttöön, en tullu ollenkaan tollasta ajatelleeks! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes, ihana kuulla että olin avuksi!♥

   Poista
 3. Haluisin näistä niinku kaiken, varsinkin ton hierontalahjakortin, aamen.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekkin kelpaisi nämä kaikki ideat! ;-) Toivotaan että joku sun läheisistä on lukenut tän postauksen ja ottanut vinkeistä vaarin hahah.

   Poista
 4. Onpa nokkelia lahjavinkkejä! Tälläisistä postauksista on varmasti apua monille :)

  VastaaPoista

Voit ottaa minuun yhteyttä myös yksityisesti osoitteeseen:
nooraah (at) outlook.com